Administrator
Zasady niedługo opisze. Podejście podobne do tego z Space Opery. Możecie dodawać swoje "pomysły" do świata, opierając się na tym co opisałem.
Administrator
http://www.mediafire.com/download/1t7w9 … jg/RPG.rar
Działamy według podręcznika STALKERA, ale z drobnymi zmianami.
Część rzeczy z abilities znika i należy podmienić, jak small arms na łucznictwo. Gracz może sam wymyślić co tam pasuje, a ja zdecyduje czy jest ok. ZONE znika i zamienia się na SUPERNATURAL.
SUPERNATURAL:
Demonologia
Wierzenia ludowe i Legendy
Słabości potworów
Legendarne stwory
Sekretne Kulty
Tajemne Znaki i Runy
Demoniczne Dziedzictwo
Magia i Rytuały
i to są przykładowe. Proszę pamiętać, że postacie nie są kapłanami ani nie znają żadnych rytuałów (tych działających).
No i zapożyczenie z systemu StoryWeaver. Gracze zbierają kości.
Czy ma pasujący Ability? 1 kość
Czy ma przynajmniej 1 w Atrybucie? Tyle ile Atrybut, tyle kości.
Czy jego profesja pasuje? 1 kość
Czy jego pochodzenie pasuje? 1 kość
Czy jego cel życiowy pasuje? 1 kość
Czy jego cel organizacji pasuje? 1 kość
Czy jego osobisty cel pasuje? 1 kość
Różnica między celem życiowym, a osobistym? Cel jest wybierany na początku gry. Osobisty wybierany na początku sesji. Ten drugi musi być samolubny, coś co mogą wykorzystać inni przeciwko niemu.
Administrator
Nie działa mi żaden z tych linków.
Administrator
Oz pewno skasował plik. Przypomnij mi się wieczorem, to ci wyśle pliki. Lub popytaj kogoś z tsa aby ci pomógł. Oni już wybrali kim będą grali, więc będziesz pewno musiał się dostosować.
Administrator
Na rollu zrobiłem kilka "kart" pod Characters. Każdy niech sobie weźmie jedną i wypełni. Potrzeba tylko kilka rzeczy, jeśli chodzi o kartę postaci, Attributes (jak według STALKERA, a Zone zamienia się w Supernatural), wybrane Abilities i do nich każdy Drawback. Nie trzeba wypełniać ekwipunku. Podczas sesji zastanowimy się co macie ze sobą.
Administrator
Postacie dalej nie zrobione? Chcecie w tą kampanię grać czy nie? Dość ważne pytanie, bo może po prostu wam coś nie pasuje i nie jesteście zbytnio chętni do gry.
Moderator
Generalnie ludzie raczej chcą, ale byli zdezorientowani twoją aktywnością. Czy cus.
Administrator
Ja bym chciał zobaczyć co inni wykombinowali, bo nie chce wyskoczyć z jakimś dziwnym konceptem postaci. Już miałem jeden pomysł i nie bardzo on pasował, dlatego nie spieszno mi z tworzeniem karty. :P
Poza tym to chętniej pograłbym znowu w Space Opere ale to już inny zestaw kaloszy. ^_^
Administrator
"Poza tym to chętniej pograłbym znowu w Space Opere ale to już inny zestaw kaloszy"
Dlatego się pytam, bo słyszę i takie głosy. Bo może jednak nie chcecie tego fantasy, a coś innego?
Administrator
Generalnie nie jestem wybredny i zagrałbym w cokolwiek.
Moderator
Jak space opera to jo tysz
Ma wszystko w pupie
Ja bym polecił się skupić na czymś i to ciągnąc, bo skończy się tak jak ostatnio i w nic nie pogramy. Ja mogę grać w fantasy tak samo jak opere, tylko ktoś musi mnie zmusić do zrobienia postaci. Ostatnio mam jakąś niechęć do poznawania i stosowania nowych mechanik niczym konserwatywny kapłan.
Administrator
Nigdzie nie mówiłem, że nie mam zamiaru się skupić lub nawet cokolwiek porzucać. Sesje, te na rollu, i tak bym zaczął później. Za kilka tygodni, pewno nawet nie w Listopadzie. Wszystko, abym mógł sobie trochę pograć w WoWa (odhaczyć jedną rzecz z listy rzeczy które chciałem pograć/zrobić) oraz rozkręcić trochę PBF'a. Nie ma zatem żadnych obaw.